Zoete aardappelpatat uit de oven

Het wordt steeds populairder: zelf patat maken van ‘de superfood aardappel’, maar is dit nou echt wel zo gezond?
De zoete aardappel bevat veel voedingsvezels en vitamines. Zo bevat hij veel meer vitamine A, C en B6 dan de normale variant. Het is een fabel dat gewone aardappelen meer koolhydraten bevatten dan zoete aardappelen, maar er is wel degelijk een verschil in de soorten koolhydraten. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten. Dit wil zeggen dat deze koolhydraten zorgen voor een betere regulering van de bloedsuikerspiegel. De witte koolhydraten (zoals die uit witbrood en chips) kunnen daarentegen zorgen voor gewichtstoename en vermoeidheid. Probeer dus volkoren producten te kiezen, deze bevatten meer vezels en hebben een betere koolhydraatsamenstelling. Zoete aardappelen bevatten daarbij veel vezels, en zorgen daarom voor een langdurend voller gevoel dan de gewone aardappel.

Benodigdheden
zoete aardappelen
paprikapoeder
versgemalen zeezout
olijfolie

zoete aardappel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappelen goed en verwijder oneffenheden uit de schil. Snijd de aardappelen dan in de lengte doormidden zodat je dunne frietjes krijgt. Leg een stuk bakpapier op een bakblik en verspreid de frietjes daar gelijkmatig over. Besprenkel met olijfolie, zeezout en paprikapoeder. Zet ze in de voorverwarmde oven voor 30-40 minuten. Kijk af en toe even en pas zo nodig de temperatuur aan. Ik at deze zoete aardappelpatat met een lekkere salade!

Tip! Lukt het niet om de patat knapperig te krijgen? Week de zoete aardappel na het snijden dan 20-30 minuten in water en dep goed droog voordat je ze in de oven zet.

Advertentie

Een gedachte over “Zoete aardappelpatat uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s