Rucolasalade met rauwe ham, geitenkaas, honing en zongedroogde tomaatjes

Who said salad has to be boring? Think again!
Vandaag at ik deze heerlijke salade met rauwe ham. Aan de meeste vleeswaren worden veel hulpstoffen toegevoegd, dit zorgt ervoor dat het langer houdbaar is. Rauwe ham wordt gerijpt, gerookt en/of gezouten en bevat daarom vaak geen ongezonde hulpstoffen en andere toevoegingen. Let wel goed op de verpakking want dit verschilt per soort. Ohja, en de witte vetrandjes kan je er makkelijk afsnijden met een scherp mes!

Benodigdheden (voor 2 personen)
100 gram zilvervliesrijst (ong. 50-70 gram p.p.)
grote zak rucola sla
een plak verse geitenkaas
een paar plakjes rauwe ham
1 – 2 eetlepels honing
wat zongedroogde tomaatjes
eventueel wat zout en peper
eventueel wat nootjes (walnoten, amandelen)

IMG_0596

Bereiding
Kook water in een pan voor de rijst en voeg ook wat zout toe. Kook de zilvervliesrijst 10 min. zodat deze goed gaar is. Snijd ondertussen de rauwe ham en de gedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Leg dan een bedje van de afgekoelde zilvervliesrijst op een bord en leg daar een pakketje rucola sla op, herhaal deze stap 3 keer zodat je een klein torentje hebt. Leg daar de rauwe ham en de gedroogde tomaatjes op. Pak een stuk verse geitenkaas en verwarm op hoog vuur in een bakpan. Bak beide kanten van de geitenkaas in een theelepel honing. De sappen van de geitenkaas en de honing zullen wat loskomen. Brokkel de geitenkaas dan over de salade. Gebruik ook het vocht uit de pan en eventueel nog wat honing als dressing en druppel dit met een lepel over de salade. Ziet dat er niet heerlijk uit? Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Eetsmakelijk!

Ik at deze salade met gekruide aardappelpatatjes. Keep updated want het recept komt snel online!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s