Raw Snackrepen

Mueslirepen, Evergreen, Sultana, Liga, het gaat zo maar door! Er zijn zoveel soorten tussendoortjes, maar welke zijn nou eigenlijk gezond? Kijk eens op de verpakkingen van deze producten: ze bevatten vaak veel toegevoegde suikers.
Dus wat ga ik vandaag doen? Zelf lekkere snackrepen maken!

Wat heb je nodigFullSizeRender (8)
3 handjes gedroogde pruimen
3 handjes gedroogde cranberry’s
3 eetlepels havermout
1/2 theelepel kaneel
Optioneel: Sesamzaad of kokosschaafsel

Hoe maak je het
Maal de gedroogde pruimen in de keukenmachine of blender tot er een kleverig mengsel ontstaat. Schep het in een kom en voeg dan gehakte noten naar keuze toe (Ik heb gekozen voor wat hazelnoten, amandelen en paranoten). Voeg ook de kaneel, cranberry’s en havermout toe en roer alles goed door, kneden helpt het best om alles goed te mengen. Kneed het dan in een rechthoek en snijd er repen van (Ik heb met deze ingredienten 6-7 repen gesneden). Rol ze door wat sesamzaad of kokosschaafsel en pak ze in met bakpapier. Laat dan nog even 30 minuten rusten in de koelkast en ze zijn Ready to eat!

Deze repen zijn ook heel goed te maken met andere soorten gedroogd fruit. Keep updated voor meer leuke recepten met raw snackrepen!

Advertentie

2 gedachtes over “Raw Snackrepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s