Snelle ontbijtmuffins

Deze muffins zijn binnen no time gemaakt en heerlijk om snel als ontbijtje mee te nemen als je geen tijd hebt om uitgebreid te ontbijten. Voor wie van zoet houdt: besmeer ze met honing of agavesiroop.
Waarom zijn deze ontbijtmuffins een goede keuze ’s morgens?
* Ze bevatten veel havermout wat zorgt voor voldoende vezels en een verzadigd/vol gevoel en waar je voldoende energie van krijgt!
* Ook krijg je meteen een gedeelte van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan fruit binnen met het eten van deze muffins.

Waarom is het het beste om een banaan overrijp te eten? Wanneer een banaan bruine vlekken op de schil heeft, produceert deze het stofje TNF (Tumor Necrose Factor). TNF bestrijdt afwijkende cellen in het lichaam en kan daarbij helpen kanker te bestrijden. Ook wordt het immuunsysteem verbeterd door het eten van overrijpe bananen, doordat het lichaam dan meer witte bloedcellen aanmaakt.

3 ontbijtmuffins

Ingrediënten voor 10 muffins
150 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
2 rijpe bananen
3 eieren
3 theelepels kaneel
een snufje zout
100 gram gedroogd fruit naar keuze (denk bijvoorbeeld aan: gojibessen, moerbeien, cranberry’s, rozijnen, pruimen, abrikozen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alles behalve het gedroogde fruit in de blender en mix het tot een glad mengsel. Doe het mengsel in de kom en voeg het gedroogde fruit dan toe. Roer alles goed door elkaar. Schep vervolgens 2 theelepels van het mengsel in de vormpjes. Zet de gevulde vormpjes 30 minuten in de oven en klaar! Lekker om te besmeren met honing of agave siroop.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s