Notenpasta

5 notenpastaDeze notenpasta is een lekkere en gezonde variant op pindakaas.

In Amerika is het toevoegen van suikers en kunstmatige smaakstoffen aan pindakaas verboden, maar in Nederland is dit wel toegevoegd aan de meeste soorten. Maak je pindakaas daarom lekker zelf, dan weet je wat erin zit.

Noten zijn over het algemeen gezond, ze leveren onverzadigde ‘goede’ vetten. Maar er is wel een verschil in noten met verzadigd vet en noten met meer onverzadigd vet. Kies daarom: amandelen, walnoten en hazelnoten en vermijd de pinda’s en cashewnoten.

Wist je dat pinda’s eigenlijk helemaal geen noten zijn? Pinda’s zijn eigenlijk peulvruchten. Ze bevatten minder ijzer dan noten. Ook amandelen zijn eigenlijk geen noten maar fruit!

Recept voor homemade notenpasta:
Strooi 150 gram en 150 gram hazelnoten (of 300 gram andere noten naar keuze) over een bakplaat. Rooster deze 8-10 minuten in de oven op 180 graden en laat daarna even afkoelen.

Maal de noten nu in de keukenmachine of blender en laat 10 minuten malen. Voeg ook wat zeezout toe. Het mengsel wordt eerst kruimelig en daarna steeds meer vloeibaar als de olie van de noten vrijkomt. Doe het in een pot die je goed kan afsluiten en klaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s