Sushi met zalmfilet en avocado

The ultimate weekendfood is natuurlijk: Sushi!  En laat ik nou net een tè makkelijk, niet te missen, heerlijk recept gevonden hebben. 

Voor veel mensen is het nog steeds een lastige kwestie: hoe gezond is sushi nou eigenlijk? De vis en groente die in de sushi verwerkt wordt is natuurlijk hartstikke goed voor je, maar de sushirijst minder. Dit is namelijk witte rijst (bevat weinig vezels), waar vaak ook nog suiker aan toe wordt gevoegd. Ik gebruik in principe nooit witte rijst, maar omdat sushi toch wel echt 1 van mijn guilty pleasures is maak ik vandaag een uitzondering. We maken de sushi dan natuurlijk wel zonder suiker.

Wat heb je nodig
500 gram sushirijst
600 ml kraanwater
6 eetlepels sushi seasoning
200 gram zalmfilet
1 avocado
5 norivellen
wat zeezout

FullSizeRender

Hoe maak je het
Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

Verwarm de sushi seasoning met wat zeezout en roer tot het zout is opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed.

Wikkel het matje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Leg op 4 cm van de onderzijde wat repen zalm en avocado. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 4 rollen.

Serveer met sojasaus/kikkoman, wasabi en/of gember.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s